Keramiek

Keramiek is een kunst of ambacht die ik al bewonder sinds ik een kind ben. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was keramiek erg "hot", zodat je er heel vaak mee geconfronteerd werd. Nu, zoveel jaren later, vind ik dit nog altijd mooi en het is voor mij, naast het drie-dimentioneel werken met vilt een uitdaging om ook met klei, figuren, sculpturen en andere werken te kunnen realiseren. Ook de combinatie van keramiek met andere materialen wil ik verder exploreren.

Sinds meerdere jaren ben ik lid van het Bijgaards Ateljee in Dilbeek, waar we individueel kunnen uitwerken wat we zelf willen. Deelnemen aan de tweejaarlijkse tentoonstelling is steeds een uitdaging. Ik neem ook graag deel aan andere (groeps)tentoonstellingen en opendeurdagen in eigen atelier. 


Ik heb de opleiding keramiek gevolgd aan de stedelijke Academie "De Meiboom" te Halle. Daar werden we gevormd onder de deskundige leiding van Mieke Everaet en Linne Roesems. Dit jaar heb ik mijn opleiding daar af afgerond met het laatste specialisatiejaar.

Naast de vaste opleidingen, heb ik masterclasses gevolgd in binnen- en buitenland, oa bij Petra Wolff, Otakar Sliva, Nathalie Domingo, Martin Georg, Eve Vaucheret, Alberto Bustos, Mie Ghesquière, Maria Geszler-Garzuli, Monika Patuszynska, Margot Thijssen, Sophie Goedhals, Caroline Peeters, Tinne Debruyn, Caroline Genders, Agnès His, Katia Van Breendam ... en anderen.

Overzicht van enkele werken

recupklei

Steengoed met engobes 

40 cm x 35 cm x 35 cm

Steengoed met engobes

50 cm x 40 cm x 40cm 

Steengoed met

engobes

30 cm x 30 cm x 45 cm

Steengoed met organisch materiaal en glazuur

30 cm x 30 cm x 30 cm

Steengoed met organisch materiaal - achteraf nat gevilt

30 cm x 30 cm x 18 cm

communicatie

Steengoed met porselein, engobes en oxiden

35 cm x 30 cm

zwart - wit

Steengoed met terra sigilata 

40 cm x 35 cm

raku

Raku

50 cm x 40 cm

Ode aan Piet Stockmans - 

porselein gegoten

12 cm x 8 cm x 15 cm

porselein gegoten

Porselein gegoten

10 cm x 10 cm; 15 cm x 10 cm, ...

Porselein opgebouwd

10 cm x 12 cm x 10 cm

Tadao Ando

Kubussen en voorwerpen in gekleurde klei

15 cm x 15 cm x 30 cm

Steengoed met engobes

35 cm x 25 cm