Keramiek

Keramiek is een kunst of ambacht die ik al bewonder sinds ik een kind ben. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was keramiek erg "hot", zodat je er heel vaak mee geconfronteerd werd. Nu, zoveel jaren later, vind ik dit nog altijd mooi en het is voor mij, naast het drie-dimentioneel werken met vilt een uitdaging om ook met klei, figuren, sculpturen en andere werken te kunnen realiseren. Ook de combinatie van keramiek met andere materialen wil ik verder exploreren.

Sinds meerdere jaren ben ik lid van het Bijgaards Ateljee in Sint-Martens-Bodegem, waar we individueel kunnen uitwerken wat we zelf willen. Deelnemen aan de tweejaarlijkse tentoonstelling is steeds een uitdaging.


Een paar jaar geleden heb ik me ingeschreven aan de stedelijke Academie "De Meiboom" te Halle. Daar worden we gevormd onder de deskundige leiding van Mieke Everaet en Linne Roesems. Naast de vaste opleidingen, heb ik al masterclasses gevolgd in het Keramiekcentrum Limburg te Genk, bij Petra Wolff en Otakar Sliva, bij Nathalie Domingo te Sèvres, bij die Keramikgruppe te Hoher-Grenzhausen, bij Eve Vaucheret, bij Keramikos in Haarlem, bij Mie Ghesquière te Oostende en anderen.

Overzicht van enkele werken

kan


steengoed met engobes en oxiden

50 cm x 30 cm

recupklei


steengoed met glazuur

100 cm x 30 cm

kurk


steengoed zonder glazuur

50cm x 15 cm

communicatie


steengoed met porselein, engobes en oxiden

35 cm x 30 cm

Tadao Ando


steengoed met engobes

35 cm x 25 cm

raku


raku

50 cm x 40 cm

zwart - wit


steengoed met terra sigilata en glazuur

35 cm x 35 cm

porselein gegoten


porselein gegoten

10 cm x 10 cm

kubussen en voorwerpen in gekleurde klei

15 x 15 x 30

© Copyright. All Rights Reserved.


magda.guillemyn@gmail.com